Mită şi trafic de influenţă la Primăria Constanţa

Data publicării:
Primaria Constanta

Două mii de euro este mita care se plăteşte la Primăria Constanţa pentru o tonetă. Un funcţionar a fost prins de procurori în timp ce îşi rotunjea considerabil veniturile din şpagă. El i-a cerut unui comerciant nu mai puţin de 5.600 de euro, pentru a-i facilita acestuia obţinerea de autorizaţii pentru trei tonete, care să funcţioneze în regim de aprozar. În schimbul banilor, barbatul îi promisese comerciantului că va interveni pe lângă un poliţist local, ca să îi faciliteze eliberarea autorizaţiei în timp record.

La sfârşitul lunii iulie, atunci a început afacerea funcţionarului din Primăria Constanţa.

El a fost contactat de un localnic care i-a cerut să-i obţin autorizaţie de funcţionare pentru o tonetă de legume-fructe, mita fiind stabilită la 2000 de euro. De atunci cei doi s-au întâlnit de mai multe ori, iar funcţionarul a primit 1600 de euro mită.

Ultima tranşă, de 700 de euro sumă o avea asupra lui în momentul flagrantului. Ulterior comerciantul a cerut suport pentru încă două tarabe.

Sătul de şpăgile date şi păcălit, afaceristul l-a denuntat pe angajatul primăriei la Parchetul Tribunalului Constanţa. Procurorii au organizat flagrantul prin Direcţia Naţională Anticorupţie, iar acum şi funcţionarul de la Serviciul de Taxe şi Impozite şi poliţistul local vor trebui să dea cu subsemnatul pentru trafic de influenţă şi luare de mită. 



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri