Sari la conținut

Miting în favoarea moţiunii. PNL a mobilizat aproximativ 200 de membri în faţa Prefecturii

"Jos Guvernul!", "Nu vă fie frică, Victor Ponta pică!" sau "Ponta Ş-O VA lua", au strigat simpatizanţii opoziţiei de la Constanţa, adunaţi - cu pancarte - în faţa Prefecturii.

George Măndilă, consilier judeţean PNL: "Protestez împotriva Guvernului şi împotriva lui Victor Ponta. Am motivele mele, exact ca şi toţi aceşti oameni de-aici şi ca foarte mulţi oameni din ţara aceasta."

"Vi se pare că noi, tinerii, avem vreo şansă? Vi se pare că avem locuri de muncă? Vi se pare că suntem o ţară corectă, cinstită, unde primează justiţia şi nu suntem o ţară de corupţi, cu un premier corupt? Ce exemplu le dăm copiilor şi familiilor noastre?", a spus un protestatar.

Protestul a fost organizat în contextul în care, în Parlament, Partidul Naţional Liberal a depus, astăzi, moţiune de cenzură.

Septimiu Bourceanu, secretar general al PNL Constanţa: "Noi ne-am asumat o atitudine faţă de actuala guvernare şi luăm toate măsurile democratice pe care le putem lua pentru a trage un semnal de alarmă că lucrurile nu merg în zona pe care noi o dorim."

La votul din plen, moţiunea de cenzură a fost respinsă. A întrunit doar 194 de voturi "pentru", în condiţiile în care ar fi fost necesare 274. Liderii PNL au anunţat că, la toamnă, vor încerca din nou să răstoarne, în Parlament, Guvernul.

reporter: Adrian Herţa
operator: Cristian Caciauna

Pe aceeași temă