Molidul argintiu, vedetă de Crăciun. Coniferul crescut în pepinierele Romsilva poate costa chiar şi 800 de lei

Data publicării:
molidul argintiu bun

Molizii argintii se vând doar la comandă şi imediat ce există un cumpărător crengile sunt legate cu grijă ca să nu se rupă şi să fie uşor de transportat.

Urmează etapa cea mai migăloasă: muncitorii pun mâna pe cazmale şi se apucă de săpat la rădăcina coniferului. Adâncimea la care este tăiată aceasta diferă de la arbore la arbore.

Pepiniera silvică de la Agigea este cea mai renumită din România şi de aici se vând numai arbori de calitate...dar la preţuri pe măsură.

Molidul argintiu se vinde numai în ghiveci, iar cei care îşi doresc un asemenea pom în casă de sărbători nu îl pot cumpăra de la supermarket ci doar din pepinieră.

Bogdan Ion, director Romsilva Constanţa : "Sunt cel puţin 10.000 de exemplare pe care putem să le punem la dispoziţia cumpărătorilor din judeţul Constanţa prin peinierele noastre însă din experienţa anilor anteriori

"Molidul argintiu costă de la 200 de lei la 800.O dată pe an este Crăciunul şi merită o dată pe an să îţi cumperi un brad mai special, mai diferit, aş încerca", a spus Liana Gornea, contabil Pepinieră. 

Arborele trebuie ţinut într-o încăpere cu temperatura controlată la maximum 12 grade celsius. Temperaturile mai ridicate de acest prag dăunează coniferului şi acesta se va usca imediat ce va fi plantat.

reporter:Liviu Burghelea

operator: Alex Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri