Sari la conținut

Motorsport la malul mării. Campionatul Național de Karting va debuta pe 2 mai, în Constanța

Pe lângă etapa de Campionat Național de Karting, spectatorii vor avea parte de demonstrații spectaculoase ale unora dintre cei mai buni piloți de viteză în coastă și drift din România. Karting-ul este considerat începutul de drum al orcărui pilot de Formula 1. Organizatorii au și un mesaj de transmis celor pasionați de eveniment:

Darius Petre, organizator: "Nu au cum să rateze un astfel de eveniment, mai ales pentru că este un eveniment în care se afișează competitivitate de nivel maxim. Știm cu toții, o cursă de Formula 1 sau de circuit unde se află mai mult de un concurent, acolo clar iese distracție, iese exact performanța. În bătălia directă pe circuit."

Lipsa unui circuit dedicat în oraș i-a determinat pe organizatorii să improvizeze, rezultatul fiind un circuit de 1 km, cu grad de elevație ridicat. Acest aspect reprezintă un element special, pistele de karting cu diferență de nivel fiind foarte puține. De altfel, lipsa circuitelor reprezintă o problemă, în Constanța neexistând nici măcar o pistă omologată.

Darius Petre, organizator: "Pot spune, din păcate, că nu avem în județ o asemenea pistă, în România sunt 5 piste de karting special pentru acest sport, la standarde. Țări ca Bulgaria, care nu sunt departe de noi, au 40-50."

Evenimentul nu este destinat doar profesioniștilor, amatorii fiind invitați să încerce senzațiile puternice date de un tur de pistă.

Ionuţ Moisii, pilot de curse:  "Mă bucur foarte mult că există șansa și pentru amatori de a-și prezenta talentul sau distracția, hobby-ul, pasiunea la acest eveniment." 

Înscrierile la eveniment încep vineri, iar întreaga competiție va fi transmisă de Digi24 Constanța.

Reporter: Paul Greavu
Operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea