Navigatorii de mâine. Academia Navală are noi ofițeri de marină

Data publicării:
academia navala ceremonie

 

200 de ofiţeri de marină au terminat un ciclu universitar prestigios şi au primit onorul din partea celor care comandă flota militară a României. Emoţiile nu au lipsit, dar au fost constructive. Şi-au făcut mândri părinţii şi apropiaţii când numele lor au fost rostite de profesori.

Vergil Chițac, rectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân: "Este punctul final a patru ani de facultate, a patru ani de cunoaștere, patru ani în care am transformat relația student-profesor într-una de prietenie."

Chiar dacă unii au rezistat cu greu căldurii, pe chipurile viitorilor marinari militari și civili s-a citit fericirea. Este și cazul lui Ozgun Caibula, care provine dintr-o familie dedicată mării. Tatăl său este navigator, frații la fel, iar el nu putea să urmeze un alt drum în viaţă.

Ozgun Caibula, absolvent al Academiei Navale: "Sunt foarte mândru că am terminat facultatea și de abia aștept să plec în voiaj. Chiar de la el m-am inspirat în legătură cu navigația și de acum încolo sper să fie bine."

Geavit Caibula, tatăl lui Ozgun: "Ăsta e al treilea copil care a terminat Academia Civilă și mă bucur."

Promoția 2014 a fost „dominată" de figurile feminine. Șefii de promoție din toate cele trei secții, marina miliatară, civilă și maiștrii militari, au fost fete. Ele au planuri mari și pentru viitor.

Ștefana Farcaș, șef de promoție seţia Marină Militară: "Păstrez o umbră de nostalgie în urma celor patru ani care au trecut, dar privesc încrezătoare spre viitor."

Gabriela Stan, șef de promoție secţia Marină Civilă: "M-am înscris la această facultate să urmez o carieră în acest domeniu, mai ales pentru că și tatăl este în cadrul armatei și el a fost ghidul meu."

Festivitatea s-a încheiat cu parada absolvenților și a fanfarei.

reporter: Paul Greavu

operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri