Năvodari, staţiune balneoclimaterică

Data publicării:
navodari

Actul normativ amintit arată care sunt condiţiile pentru care o staţiune balneară şi balneoclimaterică primeşte acest statut.

Prin stațiune balneoclimaterică se înţelege localitatea sau arealul care dispune de resurse de substanțe minerale, științific dovedite și tradițional recunoscute ca eficiente terapeutic, de instalații specifice pentru cură și care are o organizare ce permite acordarea asistenței medicale balneare în condiții corespunzătoare. 

Demersurile privind includerea oraşului Năvodari pe lista staţiunilor balneoclimatrice au început vara aceasta, iar consilierii locali şi-au dat avizul pentru ca oraşul să primească acest statut, într-o şedinţă extraordinară. Însuşi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, declarase în august că va susţine includerea Năvodariului pe lista staţiunilor de acest rang. 

"Mie mi-a venit la Asociația Orașelor un proiect ca să dau aviz consultativ. Am vorbit la Ministerul Sănătății,  la Institutul de Balneo-climatologie ca să introducem și Năvodariul pe această anexă pentru că și orașul nostru îndeplinește toate condițiile pentru a deveni stațiune balneo-climaterică.” a declarat Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari pentru gazetadenavodari.ro.

Edilul spunea că vor fi depuse toate eforturile pentru ca într-un timp cât mai scurt Năvodari să intre pe harta staţiunilor balneare, precum Amara şi Mangalia, se arată pe site-ul Primăriei Năvodari

Alte staţiune balneoclimaterice

Prin Hotărârea adoptată de Guvern se acordă statutul de staţiune balneară şi balneoclimatică următoarelor localităţi şi areale: Băile Felix, 1 Mai, Geoagiu Băi, Nicolina-Iaşi, Călimăneşti-Căciulata, Mangalia, Vatra Dornei, Slănic Moldova, Târgu Ocna, Sângeorz Băi, Eforie, Năvodari, Covasna, Pucioasa-Dâmboviţa, Băile Tuşnad, Sovata, Slănic-Prahova, Ocna Sibiului, Buziaş, Băile Olăneşti, Moneasa, Bazna-Sibiu şi Bizuţa Băi, judeţăul Sălaj.

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri