Nicuşor Constantinescu va fi arestat. Iată reacţia sa la decizia magistraţilor

Data publicării:
nicusor ctinescu

sursa foto: CJC

Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în lipsa preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa şi este executorie.

Constantinescu va fi adus în ţară, în următoarele zile. El se află la tratament, în Statele Unite ale Americii. Avocatul său a declarat astăzi în sala de judecată ca preşedintele CJC mai are nevoie de 12 săptămâni de tratament şi că o întrerupere a observaţiei medicale i-ar pune viaţa în pericol.

Procurorii DNA au cerut judecătorilor să-l aresteze pe Nicusor Constantinescu pentru că nu a venit în ţară după ce a fost operat în clinica din America. Acesta se afla sub control judiciar. 

Iată ce spune Nicuşor Constantinescu: "Eu sunt un cetăţean român liber aflat în SUA, cu permisiunea DNA, pentru tratarea cancerului de prostată pe care îl am! Aştept începerea radioterapiei după terminarea complicaţiilor medicale apărute şi voi face recurs la această hotărâre definitivă dar nu irevocabilă, ce nu mi-a fost comunicată!! DNA a hotărât lichidarea mea fizică! Documentele medicale aflate la dosar vorbesc de la sine! Aşa s-a mutat scandalul public Băsescu-Ţiganiada la Nicuşor-cancerosul arestat pentru că încearcă să-şi salveze viaţa în SUA, cu acceptul Poliţiei politice DNA!"

Reacţia Consiliului Judeţean Constanţa: "În ciuda faptului că avocatul lui Nicuşor CONSTANTINESCU, Marius MOCANU, a pus la dispoziţia instanţei dovezi de necontestat privitoare la starea medicală a acestuia, constand în rapoarte medicale emise de dr. Mohamad E. ALLAF, Şeful clinicii de Chirurgie Robotică din cadrul Spitalului Johns Hopkins, raportul dr. Amol NARANG, Seful Departamentului de Radiologie Oncologică din cadrul aceluiaşi spital,  precum şi imagini audio-video şi fotografii care îl înfaţişau pe clientul său intr-o stare medicală foarte gravă, dovezi care au aparut şi în presă, instanţa nu a luat în considerare toate acestea şi a aprobat în mod inexplicabil şi inuman cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Precizam că pe toată durata spitalizarii lui Nicuşor CONSTANTINESCU în Statele Unite ale Americii, avocatul Marius MOCANU a prezentat rapoarte medicale incontestabile, ori de câte ori organele judiciare au solicitat clarificări şi dovezi în sensul celor susţinute. Organele de anchetă au fost încunoştinţate în permanenţă despre evoluţia stării medicale a Preşedintelui Consiliului Judetean Constanţa, Nicuşor CONSTANTINESCU şi despre complicaţiile grave survenite post-operator, cele care îl ţin şi acum pe acesta sub observaţia strictă a medicilor americani."

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri