Ninsori şi viscol în toată ţara. Autorităţile judeţene spun că situaţia este sub control

Data publicării:
zapada

UPDATE

La Cogealac şi Băneasa a plouat toată noaptea, iar acum vântul a început să sufle cu putere. La Hârşova un copac a căzut în curtea spitalului peste cablurile electrice şi a întrerupt parţial alimentarea cu elergie electrică în localitate, după cum ne-a informat primarul localităţii, Tudorel Năgrag. Şi acolo vântul suflă tare şi a început să ningă. 

Azi noapte, temperaturile au scăzut cu până la 10 grade la Constanţa, după cum au anunţat meteorologii la Comandamentul de Iarnă întrunit la nivelul Prefecturii, iar vântul a început să sufle cu intensitate şi să spulbere zăpada.

Marian Dima, directorul DRDP Constanţa: "Viscolul este un fenomen meteorologic asupra căruia nu prea ai posibilitatea să intervi".

Cele mai sensibile porţiuni de drumuri sunt cele din nordul judeţului Călăraşi, adică pe Autostrada A2, între Drajna şi Lehliu. În judeţul Constanţa este monitorizat drumul naţional care tranzitează localitatea Hârşova şi DN 22, în zona localităţii Tariverde.

În partea de sud a judeţului, utilajele intervin în zona localităţilor Băneasa şi Ostrov. Până acum, pe drumurile judeţene au acţionat aproape 40 de utilaje ale regiei de drumuri care au împrăştiat 300 de tone de material antiderapant în zonele predispuse formării gheţii şi poleiului.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferii care pornesc la drum să aibă maşinile pregătite pentru iarnă.

Cms. şef. Adrian Rapotan, adj IPJ Constanţa: "Să aibe autoturisme echipate cu combustibil suficient, cu cauciucuri, cu lanţuri antiderapante şi să asculte sfaturile agenţilor de poliţie rutieră. Sperăm să nu se închidă drumuri şi să respecte sfaturi pe care agenţii li-l vor da inclusiv prin dvs, prin mass media."

Şi la nivelul ISU Dobrogea au fost luate măsuri.

Col. Gheorghe Constantin, inspector şef ISU Dobrogea:"Am suplimentat dispeceratul cu ofiţeri. Forţele constituite din teritoriu sunt suplimentate cu 20 la sută. Ţinem în permanenţă legătura cu membri Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi sperăm să fie bine ca să nu avem probleme" 

Monitorizate în permanenţă sunt şi persoanele care au nevoie urgentă de îngrijiri medicale.

Dr Suzane Ibram, DSP Constanţa: "Pe judeţul Constanţa avem 142 de gravide în ultimul trimestru de sarcină catagrafiate, iar catagrafiile au fost transmise de către medici de familie. Dintre acestea s-a reuţit să fie internate din cauza schimbărilor de temperaturi şi de vreme un număr de 5 gravide la spitalul Medgidia" 

DSP face apel şi la persoanele hemodializate, 334 la număr, care refuză să se prezinte la medic din timp pentru tratament şi riscă să rămână blocate în casă din cauza vremii.

reporter: Anca Medrea
operatori: C. Vârban, V. Niţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri