Noaptea incendiilor, în Constanţa. 12 hectare de litieră au fost cuprinse de flăcări

Data publicării:
INCENDII

Pădurarul din Vulturu a văzut că flăcările care au cuprins miriştea ameninţau pădurea de la marginea localităţii. Erau în pericol 26 de hectare de sălvioară. Până să ajungă cele 6 autospeciale focul a cuprins o parte dintre copaci. Pompierii s-au mobilizat şi au stins flăcările înalte de 5 metri.

Ion Cau, pădurar: "A plecat dintr-o mirişte necontrolată. Şi am sunat la 112."

Primarul din Vulturu a alertat şi oamenii din comună ca să ajute la stingerea flăcărilor: "Am acţionat cu ce am putut, ne bucurăm că s-a sfârşit cu bine. Cu ce aţi venit? Cu găleţi cu apă, cu lopeţi, cu tot ce s-a putut.", a spus un localnic. 

Eugen Marius Berbec, primarul localităţii Vulturu: 00:09:39:00-00:09:48:18
Serviciul voluntar de situaţii de urgenţă a intervenit operativ cu tractoare deţinute de agenţii economici, cu cisterne.

Doar 12 hectare de litieră au ars.

Daniel Petrov, împuternicit şef ISU Constanţa: Am răspuns cu patru autospeciale, cu un camion de intervenţie şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă reuşind localizarea şi lichidarea incendiului.

Şi în Constanţa, un apartament de pe bulevardul Tomis, din zona Tomis III a fost cuprins de flăcări. Oamenii spun că totul a pornit de la un scurt circuit.

reporter: Annabelle Borş

operator: Alexandru Brânzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri