Sari la conținut

O avere de milioane, sub sechestru 

Nicuşor Constantinescu deţinea case, terenuri, maşini exclusiviste, tablouri, bijuterii şi sume uriaşe în conturi. Pe toate acestea, Tribunalul Bucureşti a decis să pună sechestru.

O astfel de măsură se ia de către magistraţi în momentul în care fapta pentru care persoana este trimisă în judecată presupune şi un prejudiciu. Procurorii susţin că daunele aduse statului ar fi de peste cinci milioane de euro.

Astfel că instanţa a dispus sechestru asupra tuturor bunurilor ce se regăsesc în cea mai recentă declaraţie de avere a lui Nicuşor Contantinescu.

Mai exact, peste patru mii de metri pătraţi de pământ în Constanţa, Tulcea, Piatra Neamţ şi Bucureşti. Cinci maşini de lux, bijuterii, opere de artă şi colecţii generoase de timbre şi monede. Iar lista continuă.

Oana Manoilă reporter Digi24 Constanţa: "Tribunalul Bucuresti a pus sechestru pe casa lui Nicusor Constantinescu, de aici din Constanta. Este vorba despre un imobil de aproape de 700 de metru patrati. In aceeasi situatie se afla si celelalte trei locuinte ale acestuia, doua situate in Bucuresti si una in Piatra Neamt."

Masura sechestrului a fost aplicata si in cazul salupei destinute de presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, dar si asupra celor cinci automobile ale acestuia, printre care un Jaguar si un Aro.

Nicuşor Constantinescu nu mai are acces nici la un cont de un milion de dolari. Tot astăzi, avocaţii săi au cerut schimbarea completului de judecată pe motiv de incompatibiliate.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţan Constanţa este trimis în judecată în trei dosare penale distincte. Intr-unul dintre ele este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea că a atribuit ilegal terenuri. În acest din urmă dosar a fost ridicat de DNA, cu mare scandal, în ianuarie 2014.

În iunie, Nicuşor Constantinescu a plecat în Statele Unite pentru tratament medical si nu s-a mai intors, pe numele său fiind emise mandate internaţionale de arest. Avocaţii săi susţin că el este în continuare sub tratament medical.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna