O mare de alge. 500 de tone de plante marine au fost adunate de pe plaje

Data publicării:
alge1

Vegetaţia subacvatică a fost smulsă de pe fundul mării şi adusă la ţărm. Cele mai mari cantităţi de plante marine au ajuns pe plajele din sudul litoralului. În Mangalia, covorul de alge marine pluteşte deasupra apei până la doi-trei metri în larg.

Cercetătorii marini nu sunt îngrijoraţi de fenomen. Ei spun că este unul natural şi apare în fiecare vară când temperatura se menţine ridicată mai multe zile la rând.

Tania Zaharia, director științific Inistutul de Cercetări Marine „Grigore Antipa": "Aceste alge au întrunit o serie de factori care le favorizează dezvoltarea și mă refer aici la temperatura ridicată a apei, transparență foarte mare pentru acest sezon. Când ele sunt proaspăt desprinse și aduse la mal sunt chiar benefice, pentru că această baie în cocktail de minerale și de vitamine este benefică."

Algele au fost adunate pe timpul noapţii de către angajaţii Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale susţin că şi operatorii de plaaje ar trebui să cureţe zonele invadate de alge, măcar în timpul zilei, când utilajele nu pot inerveni pe nisip, printre turişti.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri