Sari la conținut

O pistă de coşmar. Piloţii avioanelor mari refuză să aterizeze pe aeroportul din Tulcea

În ultima vreme, doar aparatele de zbor militare se mai încumetă să aterizeze pe aeroportul din Tulcea.

Ionut Damian, dispecer în aeroport: De obicei vin avioane uşoare, majoritatea până în 2 tone, dar, ocazional, avem şi zboruri charter.

Ultima cursă de acest gen a fost acum mai bine de o lună, când o aeronavă de pasageri a adus în oraş 170 de turişti din Germania.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: Piloţii avioanelor mari refuză să aterizeze aici, pe aeroportul din Tulcea. Spun că pista are foarte multe denivelări şi îşi pun în pericol pasagerii

Cauzele ar fi lucrările repetate în aceleaşi zone, dar şi instabilitatea solului.

Stoian Vâlcu, directorul tehnic al aeroportului din Tulcea: Aeroportul a suferit de la constructie multe modificări. Începând cu anumite lucrări în zona pistei, modernizarea spaţiilor.

Cel mai mult de pierdut are turismul. Hotelierii s-au săturat să audă cum turiştii care vor să ajungă în Delta Dunării sau oamenii de afaceri renunţă să mai închirieze camere, când află că nu pot ajunge în oraş cu avionul.

Mihaela Ciurea, şef de recepţie la un hotel: Le-am spus că cel mai apropiat aeroport este Constanţa sau Bucureşti, adică M. Kogălniceanu sau Otopeni şi nu au fost prea încântaţi

După ani de încercări, Consiliul Judeţean Tulcea a reuşit să obţină fonduri europene pentru a reface pista aeroportului. Valoarea proiectului este de 12 milioane de euro, iar lucrările ar urma să înceapă la mijlocul lunii viitoare. Termenul de finalizare este finalul acestui an, când pista ar trebui să fie nu doar mai bună, ci şi mai lungă şi mai lată.

reporter: Oana Manoilă
operator: Florin Boboc

Pe aceeași temă