O plajă de top mondial. Nisipul fin şi sălbăticia de la Corbu impresionează mii de turişti 

Data publicării:
PLAJA TOP

Stelică Murariu cunoaşte plaja de când era copil. Este actor de profesie, iar de multe ori găseşte inspiraţie în liniştea plajei de la Corbu. Indiferent de anotimp, bărbatul nu ratează nicio ocazie de la face o plimbare pe malul marii.

Stelică Murariu, localnic: "Îmi găsesc liniştea şi iarna, când toată lumea fuge de pe plajele astea, eu sunt lupul singuratic pe plajele astea, am întâlnit zăpezi de 6-7 metri. Trebuie să o spun, e foarte greu de ieşit pe zăpezile astea, dar mie şi atunci îmi crează o anumită plăcere, mă trage, mă trage aici."

Într-adevăr, este o zonă de vacanţă cu un farmec aparte, care se întinde pe o distanţă de 20 de kilometri. Este un loc aproape pustiu, acoperit cu stuf şi nisip fin. La Corbu, liniştea nu este tulburată de petrecerile de pe plajă sau de muzica din boxe. Tocmai din acest motiv, vara, ajung acolo mii de oameni care evadează din zonele ubane şi caută să fie departe de lumea agitată.

"În primul rând e curată, foarte curată marea, faţă de ce e la Mangalia sau la Vama Veche", spun oamenii locului.

Marea curată şi malul plin de scoici şi rapane va rămâne la fel, pentru că reprezentanţii din turism vor să conserve habitatul.

Aurelian Marin, preşedintele ANAT: "Din punctul meu de vedere, plaja Corbu ar trebui lăsată aşa cum este. După cum bine ştiţi, astăzi pe litoral sunt destule zone care sunt în exploatare şi pe care nu le fructificăm la potenţial maxim."

Plaja Corbu face parte dintr-o galerie selectă de plaje româneşti neatinse de construcţii şi de valul de turişti, printre care se numără cele de la Vadu, Gura Portiţiei sau Sulina.

reporteri: Paul Greavu 

operatori: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri