O reţetă de succes în afacerile cu produse animale

Data publicării:
miei 20online 20231112-35006

Domnul Ilie este inginer zootehnist încă de pe vremea lui Ceauşescu. Înainte de 1989 a condus marile I.A.S.-uri din zona Cernavodă. Fermele de animale, hectarel de vie şi culturile agricole pe care le-a păstorit l-au făcut expert în domeniu. Iar, pasiunea sa pentru zootehnie nu a dispărut o dată cu falimentarea post-decembristă a C.A.P.-urilor. Şi-a angajat câţiva oameni, a construit un saivan nou pentru animale, iar acum ferma a ajuns să numere sute de capete de caprine şi ovine.

A găsit repede şi metoda prin care ferma să devină cunoscută pe piaţa de profil, iar el să îşi poată vinde marfa. Carne de miel şi ied, pastramă, lapte şi brânză telemea, totul se vinde acum ca pâinea caldă. Domnul Ilie are clienţi în Bucureşti şi Constanţa, dar şi în Braşov sau Iaşi. La comenzi consistente, livrează marfa oriunde în ţară, prin curierat.

Ne-a dezvăluit şi nouă secretul gustului delicios al brânzei telemea: este preparată în sistem gospodăresc, perfect ecologic. La saramură se foloseşte doar zerul lăsat de lapte, în care se dizolvă sarea!

Calitatea cărnii şi a brânzeturilor se datorează şi zonei puţin poluate în care se află ferma şi unde pasc animalele. Pe dealurile de la marginea localităţii Cochirleni, lângă Dunăre, la zece de kilometri distanţă de nodul rurier Cernavodă de pe Autostrada Soarelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri