Oferte de la universităţi de top. Facultăţi renumite din Europa vor studenţi români 

Data publicării:
elevi la calculator

 

foto: arhivă

Cosmin este în clasa a XI-a la Colegiul Economic din Mangalia. Deşi păriinţii ar dori ca el să devină avocat, adolescentul vrea să-şi facă o carieră în modelling şi, ulterior, să promoveze ca designer vestimentar, în Milano, capitala modei.

Cosmin Capră, elev: "Trebuie să îmi fac un dosar cu propriile mele creaţii desenate, schiţe, trebuie să îmi fac, tot aşa, un dosar cu poze că aş vrea să fiu model şi apoi să continui, să fiu designer". 

Alţi elevi nu s-au arătat atât de hotărâţi în ceea ce priveşte viitorul lor academic.

"Aici, ce să fac? Unde ai vrea să pleci? Nu ştiu. Undeva la muncă. Nu te-ai hotărât? Nu. O universitate, o specializare, o facultate anume? Nu. Nu ştiu. Nu m-am gândit încă.", a spus un alt elev. 

Pentru cei indecişi, Şcoala de Maiştri Militari "Amiral Ion Murgescu" ar putea fi o alegere bună. Asta dacă doresc un loc de muncă serios şi sigur.

Oferte din străinătate

Un colegiu din Anglia sparge toate barierele şi vine cu o ofertă de nerefuzat: în general, taxa este 90.000 de lire pe an dar, deoarece România este membră a Uniunii Europene, guvernul britanic plăteşte toate taxele.

Tzvetelina Ivova, director eveniment: "Sunt prezente 23 de universităţi din 14 ţări diferite, precum şi o companie de consultanţă din România ce reprezintă tot ce înseamnă educaţie în Anglia."

Andreea Nelson Twakor, reprezentant UK Study România: "Elevii se pot informa cu privire la oferta educaţională atât în ţară, cât şi în străinătate şi îşi lărgesc în acest fel orizonturile. Pot afla diverse informaţii folositoare".

Peste o mie de elevi din Constanţa, Mangalia, Năvodari, dar şi din Călăraşi s-au interesat de ofertele prezentate la târgul educaţional.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri