Om de afaceri acuzat de evaziune. Gabriel Comănescu a fost audiat de Poliţia Transporturi

Data publicării:
gabriel comanescu

Miliardarul nu a dorit să facă niciun comentariu. A fost foarte punctual la întâlnirea cu poliţiştii care l-au audiat timp de două ore.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: Gabriel Comănescu s-a prezentat la ora 9 fix la sediul Poliţiei Transporturi Maritime din Portul Constanţa. El este cercetat penal alături de alţi doi reprezentanţi ai GSP. Dosarul vizează vânzarea, în anul 2008, a 3 platforme peroliere. Este vorba despre "Prometeu", "Jupiter" şi "Saturn".

Surse din anchetă susţin că cele trei platforme petroliere au fost cumpărate de o firmă din Malta contra sumei de 96 de milioane de dolari.

În urma tranzacţiei, Gabriel Comănescu, prin Grup Servicii Petroliere, nu a plătit către stat taxa pe valoare adăugată, fapt pentru care miliardul este acuzat de evaziune fiscală.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Anchetatorii susţin că, pentru a se evita plata TVA, cele trei platforme petroliere au fost trecute, în acte, drept nave maritime. Prejudiciul a fost estimat la 18 milioane de dolari."

Această modificare de categorie ar fi fost făcută imediat după ce Ministerul de Finanţe ar fi anunţat societatea că tranzacţiile cu platforme petroliere nu sunt scutite de plata taxei pe valoare adăugată. Anchetatorii au mai descoperit şi alte nereguli în acest proces de vânzare-cumpărare.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Există suspiciunea că firma din Malta care a cumpărat platformele petroliere ar fi aparţinut tot lui Gabriel Comănescu. Mai mult, după încheierea tranzacţiei, "Jupiter", "Saturn" şi "Promoteu" ar fi ajuns tot în folosinţa GSP, care le-ar fi închiriat."

Dosarul este instrumentat de Parchetul Tribunalului Constanţa iar miliardarul este cercetat in stare de libertate.

reporter: Oana Manoilă
operator: Mihai Ciobanu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri