Omul potrivit la locul potrivit. Un tânăr a participat la salvarea victimelor accidentului de ieri

Data publicării:
voluntar accident1

Tânărul era în vacanţă la mare. Vroia sa mearga la cumparaturi, cu un prieten, intr-un centru comercial din Constanta. Era la doar 10 metri de intersectia groazei.

Răzvan Azamfirei, salvator: "Am auzit un impact, o bubuitură mare, câteva ţipete.  Ceilalţi pacienţi nu aveau răni grave, în schimb şoferul era în stop cardio-respirator. L-am întins pe jos, aici, lângă maşină şi am început să facem masajul cardiac"

Răzvan este voluntar SMURD la Târgu Mureş. De un an îi ajută pe medicii de acolo. 24 de ore pe saptămână este alături de ei, fie că este zi sau noapte. A fost până acum la zeci de accidente sau de intervenţii. Le-a pierdut şirul. Dar aceasta a fost cea mai grea la care a luat parte vreodată.

Răzvan Azamfirei, salvator: "Nu pot să spun că îmi face plăcere toată atenţia asta, pentru că, stiţi, eu am făcut ceea ce orice alta persoană în situaţia mea ar fi făcut la fel."

Nici nu știe cât timp s-a scurs până la sosirea ambulanțelor, dar medicii au recunoscut că minutele în care tânărul l-a resuscitat pe bărbat până la sosirea doctorilor au făcut diferen?a între viaţă şi moarte pentru bărbatul de 49 de ani.

Razvan Azamfirei salvator: "Nu am observat reacţia oamenilor, eram prea preocupat de ceea ce făceam, dar am încercat să le explic mai multor persoane care nu înţelegeau ce se întâmplă cât de gravă era situaţia, pentru că ei aveau impresia că, de fapt, pacientul respira".
 

Ionuţ Cealera, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă: "Creierul uman dacă nu e irigat cu sânge, care aduce oxigen sub o perioadă de 3 min el este distrus complet. Manevrele de resuscitare trebuie începute în această perioadă de 3 minute."

Alexandru Manda, prietenul lui Răzvan: "A fost omul potrivit la locul potrivit."

Alexandru Bajdechi, prietenul lui Răzvan: "Razvan a făcut un gest eroic din punctul meu de vedere şi a fost foarte bine că a fost la faţa locului, a fost o coincidenţă, o supriză de moment."

Iar aceasta a fost prima viaţă salvată de tânărul de numai 17 ani. Şi este convins că vor urma multe altele pentru că vrea să devină medic.Tatăl lui este doctor la secţia de terapie intensivă a Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şI i-a insuflat pasiunea pentru medicină.

reporter: Anca Medrea
operator: Alexandru Brînzaru 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri