Oraş plutitor, în Portul Constanţa Nava de lux MSC Sinfonia a adus în România 1.400 de turişti străini

Data publicării:
nava croaziera

MSC Sinfonia a acostat în Dana de Pasageri a Portului Costanţa. Are la bord 1.400 de turişti şi 700 de membri ai echipajului.

Pentru călătoria lor din Mediterană până în Marea Neagră, turiştii au plătit între 620 şi 2.000 de euro. În croaziera lor acostează în 5 porturi din Italia, Turcia, România, Bulgaria şi Grecia. La bordul palatului plutitor au un program încarcat.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Pe cele 12 punţi ale MSC Sinfonia, turiştii au la dispoziţie absolut orice, pornind de la piscine, restaurante, cafenele, săli de teatru şi de cinema, un centru de înfrumuseţare, dar şi un simulator virtual de golf".

Mulţi dintre turiştii de pe Sinfonia se află pentru prima dată pe pământ românesc şi recunosc că nu ştiu foarte multe lucruri nici despre oraşul port Constanţa, nici despre ţara noastră.

"Ştiţi ceva despre ţara noastră sau despre acest oraş? Nu, nu ştiu nimic. Abia aştept să aflu câteva lucruri. Şi dumneavoastră? Şi pentru mine este prima oară când vizitez România. Vin din Australia. Abia aştept să vizitez oraşul. Ce veţi vizita acum? Vom vizita Constanţa, vom merge în oraş. Vom face o plimbare şi vom vedea împrejurimile", au spus turiştii străini. 

Pentru acest sezon, peste 90 de nave de croazieră şi-au anunţat sosirea în Portul Constanţa, cu 50% mai multe faţă de anul trecut.

Autorităţile portuare româneşti susţin că acest lucru este pus şi pe seama conflictelor din Ucraina.

Pentru că nu mai este o ţară sigură, din ce în ce mai multe companii au ales Constanţa în defavoarea Portului Odessa.

Teodor Patrichi, administrator Terminalul de Pasageri: "Sunt, într-adevăr, nave care au renunţat la Odessa în favoarea Constanţei. Anul acesta avem Celebrity Cruises anunţat pentru prima dată în Portul Constanţa cu trei sosiri, ceea ce înseamnă, per total, 6.000 de pasageri care ne vor vizita oraşul. Avem Queen Victoria care nu era prevăzută în program. Este un late arrival cu anularea acelui oraş".

Nava MSC Sinfonia este pentru a doua oară când face escală în Portul Constanţa, în acest sezon de croaziere.

reporter: Oana Manoilă

operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri