Paradox de România: la Albeşti infractorii sunt audiaţi la "starea civilă", iar cuplurile se cunună în biroul primarului

Data publicării:
politist albesti

 

Marian şi Nicoleta Ştiucă aveau 22 de ani când au decis să-şi unească destinele. În cea mai fericită zi din viaţa lor au avut parte de o surpriză mai puţin plăcută. S-au trezit că trebuie să rostească jurământul de căsătorie într-o încăpere de 20 de metri pătraţi. Şi nu ar fi fost nicio problemă dacă în acest spaţiu restrâns nu ar fi stat, înghesuit, tot alaiul nupţial şi personalul primăriei.

"A fost foarte cald, am fost înghesuiţi. Au intrat 25 de oameni acolo. A durat cam juma de oră", a declarat Marian Ştiucă.

Toate rânduielile au fost date peste cap atunci când Biserica Baptistă a revendicat sediul Poliţiei Locale. Drept urmare, oamenii legii au ocupat fostul birou de stare civilă, iar ritualul cununiilor se desfăşoară de atunci în biroul edilului.

"Actualmente Poliţia din Albeşti funcţionează în sediul Primăriei, unde am alocat un spaţiu format din două camere-cea de şedinţă a Consiliului Local şi cea unde oficiam căsătoriile. Funcţionăm în aceste condiţii de doi ani de zile", spune primarul comunei Albeşti, Ghorghe Moldovan. 

Poliţiştii, cu biroul la starea civilă

Cei cinci poliţişti din Albeşti se înghesuie şi ei în două camere. De acolo îşi fac lecţiile ca să vegheze la liniştea a peste 4.000 de suflete din comună.

"Suntem cinci lucrători, care ne desfăşurăm activitatea într-un birou, cealaltă cameră fiind practic un spaţiu de primire. Avem nevoie de mai multe încăperi. Tehnica nu ne lipseşte", a spus ag.şef. Constantin Raţă.

Loalnicii ştiu de această situaţie hilară şi cred că aşa ceva nu era posibil decât în România.

Albeştiul are, totuşi, un punct forte: este una dintre comunele cu cea mai mică rată a criminalităţii din judeţul Constanţa. Potrivit primarului, nici Ministerul de Interne şi nici mai marii Judeţului Constanţa nu au putut aloca 400.000 de lei pentru un nou sediu.


Reporter Liviu Ghinea
Operator Alexandru Şerbănescu

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri