Parc modern în Mangalia. Va costa peste 4 milioane de euro 

Data publicării:
aleea teilor3

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Toată această zonă se va schimba radical în curând. Pe ruinele staţiei de betoane din Mangalia va fi construit Parcul Evergreen, care va fi plin de alei pietonale şi de verdeaţă."

Parcul Evergreen va fi amplasat chiar lângă calea ferată care leagă Constanţa de Vama Veche. Autorităţile locale din Mangalia spun că este un proiect futurist, un loc în care spaţiul verde va fi suveran.

Ciprian Popa, şeful serviciului proiecte din cadrul Primăriei Mangalia: "Vom construi o pistă pentru rollerskateri, o să fie nişte fântâni arteziene, plus mobilierul urban, sanitarele se vor reabilita."

O particularitate a acestui proiect este că în parcul de aproape trei hectare nu vor fi tarabe, magazine sau restaurante.

Cristian Radu, primarul oraşului Mangalia: "Este exclus să vorbim de un parc cu activităţi comerciale. Oraşul nu e foarte mare, avem peste tot, aşa că nu trebuie să aglomerăm un parc de construcţii."

Valoarea proiectului este de patru milioane de euro, bani europeni, iar reprezentanţii Primăriei aşteaptă acum fondurile pentru ca în maxim două luni să înceapă lucrările.

Cristian Radu, primarul oraşului Mangalia: "Acest parc de aproape 3 hectare trebuie să fie finalizat undeva la 31 decembrie 2015, anul acesta, tot pe axa veche, ne mişcăm puţin mai repede şi să sperăm că va fi gata în timp util."

Din totalul de fonduri necesare, contribuţia Primăriei Mangalia este de 2%.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri