Pescador turcesc reţinut cu focuri de armă pe Marea Neagră

Data publicării:
pescador

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Ambarcaţiunea turcească a fost văzută de poliţiştii Gărzii de Coastă, aseară, în jurul orei 22.00, la 47 de mile travers de localitatea Sfântu Gheorghe. Cei şapte marinari aflaţi la bord se pregăteau să arunce plasele de pescuit în mare.

Poliţiştii de frontieră au observat la timp ce vroiau să facă. O şalupă rapidă a Gărzii de Coastă s-a apropiat de pescador, pentru ca oamenii legii să-i verifice pe marinarii turci.

Când au văzut că poliţiştii sunt pe urma lor, pescarii au încercat să scape şi s-au îndreptat spre apele teritoriale ale Ucrainei.

Atunci, agenţii au tras şapte focuri de avertisment în aer şi spre vas. Marinarii turci s-au oprit şi au fost reţinuţi. Pescadorul a fost escortat la Grupul de Nave Sulina, unde poliţiştii de frontieră au făcut control amănunţit asupra navei. 

Au descoperit la bord sute de plase de pescuit tip monofilament şi comercial, pentru care marinarii turci nu au putut prezenta documente legale. Lungimea lor depăşeşte 14 kilometri! Marinarii turci vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri