Petrecăreţi testaţi cu etilotestul. Tinerii din Constanţa au avut musafiri în cluburi: poliţiştii şi agenţii antidrog

Data publicării:
test alcool2

Tinerii care au petrecut noaptea în cluburile din Constanţa s-au trezit la masă cu poliţiştii şi cu agenţii antidrog. Oamenii legii au vrut să vadă cât de mult au băut sau dacă au consumat substanţe ilegale. A fost o acţiune de prevenire organizată cu ocazia „Nopţii europene fără accidente". Evenimentul s-a desfăşurat concomitent în 16 ţări europene, iar în România este al treilea an în care agenţii rutieri au mers în cluburi şi au stat de vorbă cu tinerii.

Poliţiştii rutieri din Constanţa au luat la pas cluburile din Constanţa ca să le spună tinerilor cât de mult riscă atunci când urca băuţi la volan. Cei care au dorit au putut chiar să îşi testeze gratuit alcoolemia - fără nici o consecinţă.

După poliţiştii rutieri, în scenă au intrat şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog înarmaţi cu teste pentru depistarea câtorva tipuri de droguri pe care tinerii le consumă în mod frecvent.

Poliţiştii rutieri spun că vor continua campania de informare a tinerilor, mai ales că cele mai multe accidente au loc pe fondul consumului de alcool.

"În ţara noastră, în primele nouă luni ale anului, au fost înregistrate 533 de accidente de circulaţie grave, soldate cu 76 de persoane decedate şi aproximativ 500 de persoane rănite grav", a spus Cristina Vasile, purtător de cuvânt la Serviciul Rutier Constanţa. 

La nivelul judeţului Constanţa, în aceeaşi perioadă, din cauza consumului de alcool s-au produs 50 de accidente rutiere soldate cu o persoană decedată, cinci rănite grav şi 69 rănite uşor.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Alexandru Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri