Piaţa muncii, deschisă persoanelor cu dizabilităţi

Data publicării:
handicapat

Ionuț Dascălescu s-a născut cu piciorul stâng mai scurt cu 28 de centimetri. Are 26 de ani, dar a terminat liceul în 2011. Ca să fie de ajutor familiei sale a căutat să-şi câştige singur pâinea.

Ionuţ Dăscălescu:  "Am căutat locuri de muncă, lăsam CV-uri şi spuneau că mă sună dânşii şi degeaba că nu mă sunau."

Norocul i-a surâs după un an. Serviciul de Taxe şi Impozite din Constanţa avea nevoie de un referent. A fost chemat la interviu şi ulterior acceptat.

Carmen Trentea, director adjunct SPIT Constanța:  "Ionuț Dăscălescu s-a angajat încă din luna august a anului 2012 şi s-a adaptat foarte bine atât colectivului cât şi activităţii pe care o desfăşoară în cadrul intriturţiei."

Ionuţ Dăscălescu, angajat SPIT: "Deci aici sunt la un debitor şi acum văd dacă a achitata la timp dacă s-a achitat de rate."

În prezent, în Constanţa sunt 9 mii de persoane cu diferite grade de handicap şi cele mai multe dintre ele ar vrea să lucreze.

Petru Pop Şpan, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din Constanţa: "Este un lucru foarte bun, pentru că sunt foarte multe persoane cu handicap care nu au locuri de muncă şi ar putea fi angajate."

Persoanele cu dizabilităţii spun că anii lucraţi se vor constitui ca vechime în muncă, iar veniturile lor ar putea fi mai mari.

reporter: Marieta Iorga
operator: Cătălin Vârban 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri