Piste pentru biciclişti. Amatorii de plimbare cu bicicleta vor strabate oraşul pe două roţi, din vară

Data publicării:
piste bicliclete

Potrivit proiectului care va demara în această primăvară, pista ar trebui să aibă o lungime de circa 15 kilometri. Primarul municipiului Constanţa a dat asigurări că acest culoar special pentru biciclişti va fi gata anul acesta.

Radu Mazăre, primarul Constanţei: "Pista de biciclete? Cea din Mamaia până în Constanţa. Se face anul acesta? Da, anul ăsta!".

Astfel, amatorii de plimbare cu bicicleta vor putea străbate oraşul, pe două roţi, din centru şi până la ieşirea din staţiunea Mamaia. Însă, reprezentanţii primăriei susţin că proiectul este unul destul de complicat şi trebuiesc puse la punct multe detalii legate de modificarea semafoarelor şi a traficului rutier.

Oana Manoilă, reporter Digi24: "Pistele pentru biciclete vor lua locul spaţiilor verzi care separă sensurile de mers de pe Bd.ul Mamaia. De-o parte şi de cealaltă vor exista garduri pentru ca bicicliştii să fie protejaţi de traficul destul de aglomerat din timpul sezonului estival".

Încă nu se ştie dacă bicicliştii vor avea şi ei semafoare, mai ales că Bulervardul Mamaia se intersectează cu foarte multe străzi. Culoarul va continua pe viitoarea promenadă a staţiunii, chiar de-a lungul plajei.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "La intrarea în Mamaia, pista pentru biciclişti îşi va modifica traseul. De aici, se va merge, cel mai probabil, în linie dreaptă, până la ieşirea din Mamaia, spre Năvodari".

Părerile constănţenilor sunt împărţite. În timp ce unii spun că trebuie intrăm şi noi în rând cu alte state europene, alţii consideră că o pistă pentru bicicilişti ar putea fi periculoasă.

Pista pentru biciclişti care începe din Constanţa şi se termină În staţiunea Mamaia va avea o lăţime de peste un metru.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri