Plătiţi din subvenţia la căldură. Dacă Guvernul nu a virat banii pentru serviciul salvamar, Radu Mazăre a găsit soluţia

Data publicării:
salvamari 1

Salvamarii și-au reparat bărcile de salvare, s-au organizat și acum patrulează pe plajă şi pe mare. Din primăvară s-au pregătit pentru sezonul estival şi au aşteptat ca autorităţile să le spună de când îi vor plăti pentru munca prestată pe plaje.

Pentru că Guvernul a pasat responsabilitatea salariilor în teritoriu, autorităţile locale au fost nevoite să caute soluţii din resurse proprii.

Cu promisiunea că banii le vor intra în conturi, salvamarii au început, oficial, munca.

Gabriel Culea, coordonator Serviciul Salvamar Constanța: "Salvamarii sunt în posturi. sperăm să facem faţă tuturor situatiilor în care suntem solicitaţi şi să nu avem evenimente nedorite."

De acum încolo, turiştii pot fi siguri că, odată intraţi în apă, salvamarii sunt cu ochii pe ei.

"Sunt 100% convinsă că merită să fie plătiți, în primul rând pentru evaluarea turiștilor", "Au mai apărut probleme, am înţeles că s-au mai înecat şi e bine ca tot timpul să fim in siguranţă, să stii că cineva e în spatele tău şi te poate ajuta oricând", au spus turiştii. 

Problema plăţii salvamarilor a fost abordată de autoritățiile locale şi de cele centrale încă din noiembrie anul trecut, dar discuțiile cu Ministerul Finanţelor au ajuns în impas.

Reporter: Paul Greavu
Operator: Alexandru Brînzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri