Ploi şi frig în Dobrogea. Cod portocaliu de ploi pentru Dobrogea şi Muntenia. Este valabil din această seară, de la ora 21.00

Data publicării:
cod portocaliu ploi 1

Update:
Manevrele au fost suspendate de autorităţi, în Portul Midia, din cauza vântului puternic. Nu este exclus ca aceeaşi măsură să fie luată şi în cazul Portului Constanţa, Portului Constanţa Sud Agigea, Portului Mangalia şi în cazul Canalului Dunăre Marea Neagră, unde traficul barjelor să fie suspendat în perioada în care a fost anunţat codul galben de vânt puternic. 

AVERTIZARE COD PORTOCALIU PENTRU INTERVALUL 30.09.2013 ORA 21.00 – 02.10.2013 ORA 02.00

În judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov – inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa Brăila, Constanţa şi Tulcea, ploile vor fi abundente şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii extinse 60 l/mp şi izolat 80 l/mp.

În intervalul menţionat procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi cele centrale, unde frecvent temperaturile diurne se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului. 

Va ploua pe arii extinse şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 30…35 l/mp şi izolat 60..70 l/mp, vântul va prezenta intensificări susţinute cu rafale ce vor atinge 80 km/oră iar temperaturile vor fi cuprinse între 8 şi 15 grade. 

Vremea pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi prognoza pentru perioada 30 septembrie-13 octombrie, valabilă în judeţele Constanţa şi Tulcea. 

În intervalul 2-6 octombrie vremea va fi deosebit de rece, cu maxime termice în medie de 9-10 grade Celsius, şi minime în nopţile cele mai reci, în jurul valorii de 4 grade Celsius.

În a doua parte a intervalului, temperatura aerului va fi cu câteva grade mai ridicată. În perioada 8-13 octombrie vor fi maximum 16 grade Celsius şi minime de până la 7-9 grade Celsius.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri