Podul IPMC, aproape gata. După zece ani se va putea circula pe ambele sensuri

Data publicării:
pod ipmc

După mai bine de un deceniu, podul I.P.M.C din Constanţa va fi terminat. O firmă din Galaţi a primit de la Compania de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi de Drumuri aproape zece milioane de lei pentru a urgenta lucrările.

Taşcu Barba, reprezentantul constructorului: "În momentul în care am contractat lucrarea, nu am ştiut că unele grinzi sunt bolnave şi a trebuit să dăm jos grinzile podului şi să facem grinzi metalice. Ne-a luat timp proiectarea şi uzinarea tablierului respectiv". 

Dacă vremea va fi bună, atunci şi muncitorii vor termina la timp lucrările. "În lunile ianuarie-februarie, dacă ne permite şi vremea sperăm să dăm drumul la circulaţie pe pod", a precizat constructorul. 

Instituţia care ar trebui să tragă la răspundere constructorul, în cazul în care aceste lucrări nu vor fi finalizate este Ministerul Transporturilor.

Până la finalizarea lucrărilor, traficul pe podul I.P.M.C se desfăşoară pe o singură bandă pe ambele sensuri de mers. De-a lungul timpului pasajul Filimon Sârbu a fost transferat de mai multe ori, de la Primăria Constanţa către Ministerul Transporturilor şi invers, iar lucrările de reabilitare au rămas blocate.

În iulie 2012, Guvernul României a aprobat trecerea în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a pasajului rutier .


reporter Liviu Ghinea
operator Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri