Sari la conținut

Poliţist accidentat de un vitezoman. Tânărul făcea "liniuţe" când agentul i-a făcut semn să tragă pe dreapta

Gabriel Marin, agent principal în cadrul Politiei Rutiere Constanta era la de serviciu, sâmbătă seara. Un apel prin serviciul de urgenţă 112 îl anunţa că în zona industrială  mai mulţi tineri organizează curse ilegale de maşini. Poliţistul a mers la locul indicat şi a pornit aparatul radar. La scurt timp, agentul de poliţie a văzut o maşina care rula cu viteză foarte mare şi i-a făcut semn să oprească. În loc să se conformeze, şoferul a dat peste el.

Adrian Rapotan, adjunctul şefului IPJ Constanţa a declarat: "Motivaţia conducătorului auto este că l-a observat foarte târziu."

Dupa impact, şoferul a oprit maşina, a fost imediat preluat de către poliţişti şi încătuşat. Ceilalţi tineri care participau la curse au fugit. La scurt timp, însă, tinerii au revenit la locul accidentului şi şi-au vărsat nervii pe ziarişti.

Între timp, poliţistul rănit a fost preluat de Ambulanţă şi transportat la spital, cu mai multe răni la şold şi la picior.

Dr. Aura Broască, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa: "A fost transportat la spital, pacientul fiind cooperant, stabil din punct de vedere hemodinamic şi respirator". 

La locul accidentului a ajuns si unchiul soferului vinovat. El spune ca nu-si explica incidentul, mai ales ca-l stie pe baiat ca pe o persoana linistita.

Tânarul s-a ales cu dosar penal şi va fi cercetat în libertate pentru vătămare corporală din culpă. Poliţiştii spun că tânărul nu consumase alcool.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Alexandru Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă