Sari la conținut

Polițist lovit de un șofer nervos

foto: Poliţia Locală Constanţa

Polițistul local se afla în patrulare în zona Parcului Tăbăcărie când a observat trei mașini care blocau un trotuar. A anunțat prin stație echipele de intervenție, iar acestea au ajuns imediat la fața locului ca să le ridice.

La un moment dat a apărut, furios, proprietarul uneia dintre ele și s-a luat la ceartă cu polițistul local. Bărbatul nici nu a vrut să stea de vorbă cu el și a intrat în mașină.

Dan Baltag, adj. Poliția Locală Constanța: "Politistul local chiar a crezut că vrea să-și ia documentele din mașină, dar a pornit mașina și a plecat de pe loc."

Ionuț Buzoianu, polițist local: "Ma aflam în fața farului stâng când el a plecat în trombă. M/a accidentat, m-a lovit la piciorul stang."

"Ti-am rupt piciorul, este?", i-a spus şoferul poliţistului. 

Acesta şi-a anunțat imediat prin stație colegii. Trei mașini de poliție locală au plecat pe urmele fugarului. L-au urmărit și l-au prins la nici jumătate de kilometru distanță.

De această dată, șoferul nu a mai ripostat. Incidentul a fost anunțat și la 112. Cazul a fost preluat de polițiști și, ulterior, de procurori.

Polițistul accidentat a fost dus de colegii săi la spital, pentru că abia mai putea să meargă. Nu a rămas internat, dar a intrat în concediu ca să se refacă.

Ionuț Dumitru, șef Serviciul Rutier al Poliției Locale Constanța: "Medicii din Spitalul Judeţean stabilind că e vorba de o contuzie forte, recomandandu-i acestuia 7 zile de repaus."

Şoferul agresiv a fost arestat preventiv pentru 15 zile.

reporteri: P. Greavu, A. Medrea
operatori: L. Erimia, C. Caciauna

Pe aceeași temă