Sari la conținut

Pradă bogată din hoteluri. Se fură de la şampoane, până la televizoare

Potrivit unui sondaj efectuat de o agenţie de voiaj din Germania la care au patricipat în jur de 6.000 de persoane, peste jumătate dintre turiştii care pleacă acasă cu diverse obiecte din camerele de hotel sunt absolvenţi de facultate şi doar 9% au studii medii.

Turiştii cu venituri medii şi mari au obiceiul să sustragă lucruri din camerele de hotel, 18% dintre ei câştigând lunar între 1.747 de euro şi 2.496 de euro, iar 17% au venituri lunare cuprinse între 2.496 de euro şi 3.246 de euro.

În cei doi ani cât a durat analiza, valoarea obiectelor furate de turişti din hoteluri s-a ridicat la 37 de milioane de euro. Hotelurile de patru stele sunt cele mai atrăgătoare pentru turiştii dornici de suveniruri din camerele în care s-au cazat. Urmează unităţile de cazare de trei stele şi de cinci stele.

În topul lucrurilor furate de turişti se află şampoanele, săpunurile, pilele de unghii şi căştile de duş. Atractive sunt şi pixurile, agendele şi chiar copertele de piele ale acestora. Peste 1,6 milioane de pixuri şi de alte asemenea obiecte au fost furate de turişti.

Prosoapele, papucii, halatele, desfăcătoarele de sticle şi paharele din camere sunt pe următoarele locuri în topul lucrurilor furate de oaspeţii unităţilor de cazare. La categoria obiecte mai puţin obişnuite se înscriu: telefoanele fixe, uscătoarele de păr sau televizoarele din camere. 2% dintre turiştii intervievaţi au mărturisit că au sustras telefoane şi uscătoare când au călătorit, iar 1% au reuşit să plece cu televizorul din cameră, dar şi cu telecomanda acestuia.