Premierul, în „cătuşe” tricolore. Ecologiştii din Constanţa au simulat arestarea şefului Executivului chiar în faţa Prefecturii

Data publicării:
protest constanta-1

"-Ponta, în numele poporului şi al copiilor şi al tuturor, te arestăm astăzi oficial. De astăzi nu îți mai permitem să ne minţi!", au spus activiştii.

"-Vă mulţumesc că mă arestaţi. Sunt un dictator, nu am opoziţie politică şi pe puţinii oameni care protestează împotriva mea îi reduc la tăcere folosind forţa Jandarmeriei!", a strigat activistul de mediu care l-a întruchipat pe Victor Ponta.

Aşa a început protestul spontan organizat în Constanţa, faţă de Legea Minelor. Iar pentru ca arestarea să fie făcută ca la carte, ecologiştii l-au şi "încătuşat" pe premier. Rolul lui a fost jucat de unul dintre manifestanţi, care a purtat o mască ce-i înfăţişa chipul lui Victor Ponta.

Tot simbolic, premierul "arestat" de popor a fost luat pe sus de doi protestatari pentru a fi dus la judecată. 

"Am jucat această scenetă în faţa Prefecturii din Constanţa în încercarea noastră, disperată, oarecum, de a ridica un semnal de alarmă cu privire la acţiunile care devin cu caracter dictatorial ale prim ministrului Victor Ponta şi ale ministrului de Interne, mai departe", a declarat unul dintre protestatari. 

Cosmin Bârzan, preşedintele Centrului pentru Resurse Civice Constanţa: "Pentru că îl considerăm unul dintre principalii actori ai acestei legi şi, de fapt, ai prevederilor care, în momentul de faţă, conferă corporaţiilor mai multe drepturi decât cele pe care le au cetăţenii români", 

Ecologiştii sunt de părere că legea minelor este una distructivă pentru ţară şi pentru cetăţenii ei şi spun că nu vor renunţa la proteste până nu vor fi ascultaţi de guvernanţi.

"Este o lege ilegală, din punctul nostru de vedere, care trădează ţara asta, distruge mediul, ne vinde pe nimic. Noi considerăm că este obligaţia noastră, ca cetăţeni ai ţării ăsteia să ne apărăm ţara", au mai spus protestatarii. 

Deputaţii  au dat până la urmă vot negativ Legii Minelor şi niciun amendament susţinut în plen nu a fost adoptat.

reporter: Poliana Căpitan

operator: Alexandru Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri