Preoţii vestesc din poartă în poartă naşterea Domnului

Data publicării:
preotii 20241212-40391

Credincioşii îi aşteaptă pe slujitorii Domnului cu porţile deschise.Doamna Teodora a învăţat să păstreze tradiţia şi aşteaptă în fiecare an ca preoţii să îi ofere binecuvântare înainte de Crăciun.

"Îl primim cu mare drag, dacă n-ar veni, nici n-am simţi că vin sărbătorile, că acesta este tot rostul, aşa am apucat de la părinţi, din vechime, chiar şi bunicii, şi vrem să păstrăm şi nepoţilor să moştenească mai departe acest obicei", spune doamna Teodora.

După ce le-a oferit binecuvântarea, părintele i-a îndemnat pe credincioşi să treacă şi pragul lăcaşelor de cult în ajun de sărbătoare pentru împărtăşanie.

SINCRON Ciprian Stanca, părinte parohia Sf. Haralambie

TC IN - "Să nu transforme naşterea lui Iisus intr-un obicei de a face cadouri şi de a nu merge la sfânta biserică", a spus Ciprian Stanca, părinte la parohia Sf. Haralambie din Constanţa.

Vestirea naşterii Domnului a început, în oraşe, încă de acum o săptămână. Preoţii spun că au trecut deja pragul a peste 600 de case. După ce au primit sfânta binecuvântare, credincioşilor nu le mai rămâne decât să se bucure de sărbătoarea Crăciunului alături de familie şi de cei dragi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri