Preotul cu epoleţi. Un preot din localitatea Oituz lucrează şi în slujba cetăţenilor

Data publicării:
preot politist

Ovidiu Frăţilă a dorit de mic să devină preot. Şi-a urmat harul şi a studiat Teologia, iar după ce a terminat facultatea a îmbrăcat veştmintele preoţeşti. Nu a făcut-o pentru bani, ci din dragoste pentru Dumnezeu. Ca să îşi întreţină familia, s-a angajat la Poliţia Locală Năvodari şi bate zilnic drumul de 16 kilometri între cele două locuri de muncă.

Ovidiu Frăţilă, preotul Bisericii "Sf. Constantin şi Elena", Oituz: "În ambele situaţii lucrăm cu oamenii, comunitatea. Ca şi poliţist este o meserie din care trăiesc şi îmi întreţin familia, iar ca preot o fac din credinţă, din dragoste".

Atunci când renunţă la sutană, Ovidiu trece la meseria care presupune multe riscuri, cea de agent.

"Din dotare nu lipseşte tomfa, staţia prin care comunic cu colegii mei, spray-ul şi cătuşele în cazul de necesitate", a spus poliţistul Ovidiu Frăţilă.

Nu puţine au fost misiunile la care Ovidiu Frăţilă a luat parte.

Ovidiu Frăţilă, agent Poliţia Locală Năvodari: "Munca de poliţist o practic cu devotament, îmi place ceea ce fac şi am participat la numeroase intervenţii în prinderea hoţilor şi a infractorilor".

Localnicii din Oituz spun că se simt în siguranţă ştiind că preotul satului este şi poliţist.

Conducătorii Arhiepiscopiei, dar şi colegii de la Poliţiei Locale din Năvodari sunt încântaţi de dubla misiune a lui Ovidiu Frăţilă.

Claudiu Trifan, agent Poliţia Locală Năvodari: "Este un coleg foarte bun, pe care te poţi baza oricând, la orice intervenţie".

 "Este un caz unic, un caz fericit de om care reuşeşte să îmbine două slujiri", a spus Călin Gavrilaş, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului.

Ovidiu Frăţilă nu are de gând să renunţe nici la sutană, nici la epoleţi, mai ales că ambele meserii sunt în slujba binelui.

reporter: Daniel Leancă
operator: Alex Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri