Preparate alese, gătite cu flori. Constănțenii au avut ocazia să deguste zeci de feluri de mâncare

Data publicării:
preparate cu flori

Datorită modului unic prin care a diversificat gastronomia tradiţională, Claudia Romana Rista mai este cunoscută şi ca "Fata care găteşte cu flori".

La Constanţa, ea a preparat peste trei sute de porţii, din zece sortimente de mâncare. Pentru toate acestea au fost necesare 48 de ore de muncă continuă. Pita di prassi, salata grecească pe pită, tzaziki cu mirodenii şi flori sau plăcinta grecească, acestea au fost doar câteva din specialităţile pe care Claudia le-a pregătit pentru constănţeni.

"Sunt câteva flori comestibile pe care le utilizez în mod frecvent, cum ar fi levănţica, petalele de albăstrele, de floarea soarelui, de gălbenele", spune Claudia Romana Rista.

Claudia Rista spune că a renunţat la o carieră de manager în vânzări şi a luat-o de la zero, în lumea gastronomiei.

Gătitul pentru ea a devenit o pasiune în urmă cu câţiva ani când a călătorit în regiunea Provence din Franţa, unde a descoperit plăcerea gustului unor preparate care conţineau lavandă.

De atunci, a început să gătească diferite preparate pe care le-a îmbogăţit cu petale de flori.

La degustarea acestor specialităţi au luat parte 80 de persoane, iar reacţiile nu au întârziat să apară. Câteva doamne spun chiar că vor încerca să gătească în propria bucătărie astfel de preparate.

Aceste preparate, din flori si mirodenii, i-au adus Claudiei mai multe medalii la diferite concursuri internaţionale la care a participat.

reporter: Daniel Leancă
operator: Cristian Caciauna

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri