Sari la conținut

Preşedinte doar patru zile. Consilierii judeţeni din Constanţa nu mai ştiu ce statut are Nicuşor Constantinescu

Cu majoritatea asigurată, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, va fi în fruntea instituţiei până la 31 decembrie.

Deţinătorul de drept al fotoliului de preşedinte, Nicuşor Constantinescu a fost, oficial, în funcţie, doar 4 zile lucrătoare. Dar consilierii spun că situaţia în care el este acum nu este prevăzută de Legea Administrației Publice Locale.

Cristinel Dragomir, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Constanţa: "Nu ştiu ce să spun, astăzi noi considerăm că preşedintele este absent că vrea el, sau e absent că e fortuit sau nu e absent? Dacă mă întrebaţi pe mine el poate să vină şi la Consiliul Judeţean dar nu are voie să ia legătura cu personalul, deci putem considera că vine."

Nu numai subordonaţii direcţi ai preşedintelui ales sunt bulversaţi, ci şi aleşii judeţeni, care nu ştiu ce să mai creadă.

George Măndilă, consilier judeţean: "În momentul de faţă, din punctul nostru de vedere dar noi evident nu ne putem substitui instanţelor de accea se aşteaptă motivarea hotărârii judecătoreşti dl Constantinescu are o situaţie specială. Este nelămurită problema dânsului."

Petrică Munteanu, consilier judeţean: "Deocamdată dânsul este preşedintele CJ ales dar nu-şi poate exercita atribuţiunile datorită condiţiilor impuse de instanţă."

Nicuşor Constantinescu nu are voie, printre altele, să ia legătura direct sau indirect cu angajaţii Consiliului Judeţean.

Actualul interimar al instiuţiei a mai fost delegat să preia atribuţiile de preşedinte în luna septembrie în momentul în care Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţie odată cu arestul preventiv decis de Curtea de Apel Bucureşti.

reporter: Annabelle Borş
operator: Victor Niţă