Preţul apartamentelor, în continuă scădere. Puţini constănţeni îşi permit un apartament nou

Data publicării:
blocuri

Dacă la începutul anului, apartamentele se vindeau cu aproximativ 873 de euro pe metrul pătrat, în prezent preţul nu depăşeşte 849 de euro pentru un metru pătrat.

Agenţii imobiliari consideră că aceasta este perioada propice pentru cei care doresc să îşi cumpere o locuinţă. Dar chiar şi la astfel de preţuri, agenţiile de profil încă duc lipsă de clienţi.

"Sunt foarte puţini clienţi, foarte puţini doritori. În general sunt clienţi care caută spaţii comerciale. Acum, când vine iarna, din cauza gigacaloriei, majoritatea apartamentelor mari se vând greu", spune Ion Ududec, manager agenţie imobiliară.

Preţul apartamentelor a scăzut 

Printre anunţurile de pe site-urile imobiliare, se regăsesc şi oferte de netrecut cu vederea. De exemplu,  dacă în Faleză Nord, un apartament de 64 de metri pătraţi, decomandat, confort maxim, cu vedere la mare, se vindea în 2008 cu, atenţie, 130 de mii de euro, în prezent, un imobil simiar costă 70 de mii de euro.

De asemenea, cei care îşi permit un apartament cu trei camere trebuie să ştie că o astfel de locuinţă se vinde cu 75 de mii de euro.

Apartamentul situat în zona Tomis 3 are 80 de metri pătraţi, este decomandat şi are conform maxim. Asta în condiţiile în care un apartament asemănător se vindea în urmă cu cinci ani cu 110 mii de euro. 

Puţini sunt însă cei care îşi pot cumpăra o locuinţă. Majoritatea constănţenilor spun că, oricât de scăzute ar fi preţurile apartamentelor, veniturile lor nu sunt suficiente.

Agenţii estimează că abia în primăvară piaţa imobiliară îşi va reveni considerabil. 

reporter: Daniel Leancă
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea


Oferte imobiliare

Apartament 2 camere
Zona Faleză Nord
64 mp
decomandat
confort 0
2008 - 130.000 euro
2013 - 70.000 euro
sursa: imobiliare.ro


Oferte imobiliare

Apartament 3 camere
Zona Tomis 3
80 mp
decomandat
confort 0
2008 - 110.000 euro
2013 - 75.000 euro
sursa: imobiliare.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri