Sari la conținut

Preţuri neschimbate la carnea de miel. În pieţele din Constanţa, kilogramul de miel costă 23 de lei

Cei care au lăsat cumpărăturile pentru ultimele zile înainte de Paşte s-au mulţumit, până la urmă, cu ce au găsit la tarabe. A fost aglomeraţie, mai ales că în oraş, singurele pieţe care vindeau miei la cel mai mic preţ au fost Griviţei, Tomis III şi Pescăruş.

Iulia Stanciu, reporter Digi24 Constanţa: "La Constanţa preţul propus de municipalitate este 23 de lei pentru vânzarea cărnii de miel. Practic acelaşi preţ care a fost impus şi anul trecut de primărie. Comercianţii spun că au vândut şi cu 22 de lei."

Stere Barbatos, comerciant: "Am căzut la înţelegere de la bun început ca în fiecare an şi am vândut la preţul la care ne-am înţeles. Nu ştiu dacă e mai bine sau mai rău dar dacă aşa ne-am înţeles asta este."

Constănţenii speră ca vânzătorii de miei să mai lase din preţ.

Comercianţii spun că anul acesta vânzarea nu a fost aşa cum s-ar fi aşteptat: "Suntem foarte obosiţi şi supăraţi pentru ca nu ne scoatem cheltuiala."

Miei la preţul stabilit de Primărie se vor vinde până în ajunul Paştelui. În supermarketuri, un kilogram de carne de miel costă până la 29 de lei.

reporter: Annabelle Borş
operator: Cristian Caciauna