Preţuri speciale pentru turiştii de peste Prut. Hotelierii le oferă preţuri mai bune în tot sezonul estival

Data publicării:
litoral sud

Agenţii de turism şi hotelierii pregătesc oferte generoase ca turiştii din Republica Moldova să aleagă litoralul românesc ca destinaţie de vacanţă şi nu pe cel bulgăresc sau turcesc.

Corina Martin, preşedinte Asociaţia Litoral Delta Dunării: "Să ofere facilităţi şi tarife mai bune special pentru piaţa din Republica Moldova. Este clar de ce facem acest lucru, moldovenii acum pot călătorii fără viză în UE. Nu mai merg în schimb în vacanţă în Ucraina pe litoral, ne dorm să îi aragem noi."

Alexandr Juraveli, preşedinte ANAT Moldova: "Dacă găsim preţuri optimale pentru a promova piaţa României măcar primii doi trei ani până învăţăm turistul moldovean să vină pe litoralul românesc cred că o să mergem înainte şi o să fie bine."

Cetăţenii de peste Prut preferă hotelurile de 3 şi 4 stele. Operatorii de pe litoral sunt dispuşi să lase din preţ, ba chiar să lanseze oferte noi în condiţiile în care vor avea camerele pline cu români de peste Prut.

Anca Nedea, manager hotel 4 stele: "Le oferim ceea ce le oferim turiştilor străini atunci când ne dorim să dezvoltăm o nouă piaţă, tarife preferenţiale, cele mai bune tarife din nişele pe care le practicăm".

Marius Usturoiu, administrator hotel 3 stele: "Încercăm să creem şi alte oferte speciale astfel încât să satisfacem profilul pieţei din Moldova".

Deşi vor preţuri mici, preţenţiile moldovenilor sunt destul de ridicate. Aceştia vor să găsească pe litoral distracţie dar şi linişte, si condiţii foarte bune.

Loredana Vesparu, reporter Digi24 Constanţa: "O noape de cazare în regim de demipensiune într un hotel de 3 stele costă 26 euro de persoană pentru o noapte, vecinii din Republica Moldova îşi doresc aceleaşi condiţii însă doresc ca preţul să fie cuprins în 10 şi 15 euro pe noapte".

In afară de cazare şi două mese incluse, hotelierii întâmpină turiştii şi cu multiple facilităţi la terenuri de sport, piscină, loc pe plajă cu sezlong şi internet.

Silvia Croitoru, agent de turism: "Este foarte important ca hotelierii să aibă oferte atractive pentru toate categoriile de turişti, atât interni cât şi externi. Este important să aducem cât mai mulţi pe litoralul românesc". 

Prin protocolul încheiat între Asociaţia Litoral şi Asociaţia naţională a Agenţiilor de Turism din Republica Moldova, în afară de litoral, moldovenii pot cumpăra şi excursii sau sejururi în Delta Dunării, o destinaţie turistică aproape necunoscută pentru românii de peste Prut.

reporter: Loredana Vesparu
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri