Sari la conținut

Prima victorie din retur. Viitorul Constanţa a învins cu 2-1 pe CFR Cluj 

foto: arhivă

Viitorul a deschis scorul prin Henrique. Brazilianul este singurul jucător din liga 1 care marchează pentru două echipe diferite în acelaşi sezon. A făcut-o şi în tur, pentru Târgu Mureş. Elevii lui hagi nu s-au bucurat prea mult de gol, pentru că Chanturia a egalat din lovitură liberă.

Nici gazdele nu s-au bucurat mai mult de două minute pentru reuşită. Florin Tănase a scăpat singur, a tras în transversală, de unde mingea a căzut după linia porţii lui Mincă, şi totuşi, arbitrul Cătălin Popa a lăsat faza să continue.

Tănase a tras din nou în bară, apoi Răzvan Marin a reluat în poartă. A fost prima reuşită în Liga 1 a fiului lui Petre Marin. Condusă cu 2 la 1, CFR a rămas şi în zece jucători, după eliminarea lui Cătălin Carp.

Bănel Nicoliţă a scăpat singur cu Minca, dar a fost blocat de portarul CFR-ului. Până la urmă, fostul stelist a tras la poartă, de unde Jakolis a respins. Reluările arată că mingea intrase în poartă şi scorul trebuia să fie 3 la 1 pentru Viitorul.

Gheorghe Hagi, manager tehnic Viitorul Constanţa: "Am jucat mult mai simplu, ne-a ieşit, suntem fericiţi, aveam nevoie de această victorie pentru a recăpăta această încredere pe care am avut-o la începutul turului".

Eugen Trică, antrenor CFR Cluj: "Păcat, mă doare această înfrângere, dar mai mult mă doare pentru etapele ce urmează, pentru că acum pot să vă spun că ne va fi din ce în ce mai greu". 

Viitorul a rămas pe locul al optulea în clasament, la şase puncte deasupra locurilor retrogradabile din clasament.