Primăria vinde fier vechi. Rablele strânse din oraş vor fi vândute prin licitație

Data publicării:
masini

 În parcul primăriei se află peste 100 de mașini fără stăpân, dar numai pentru o parte dintre ele există documentele necesare pentru evaluare.

Dan Bratu, Şeful Poliţiei Locale Constanţa: "Autovehiculele care se află pe domeniul public al municipiului Constanţa şi care se află într-o stare improprie circulaţiei pe drumurile publice  fac obiectul legii 421 privind autovehiculele abandonate sau fără stăpân."

Deținătorii de astfel de mașini care sunt înmatriculate vor primi la domiciliu citații, iar în termen de 10 zile trebuie să ia o decizie în ce privește autovehiculul, ori îl repun în circulație ori îl dau unui centru de valorificare a fierului vechi.

Oana Manoilă reporter Digi24 Constanţa: "Aici sunt aduse toate maşinile pe care angajaţii primăriei le-au găsit pe domeniul public. Multe dintre ele sunt abandonate pentru că nu mai funcţioneaza. Aceasta de exemplu are întregul bord distrus: radiatorul, motorul sunt afectate, geamurile nu mai există, portierele sunt lovite, iar cauciucurile sunt sparte."

După ce proprietarul este somat, primăria poartă o corespondenţă cu acesta, iar în cazul în care deținătorul mașinii nu răspunde se dă o dispoziţe de primar prin care maşina este ridicată de pe domeniul public şi depozitată într-un spaţiu special amenjat.

După efectuarea tuturor procedurilor de contestaţie şi revendicare, maşinile vor fi valorificate prin licitaţie sau vor fi transportate la unitățile de casare.

Felix Bratu, funcţionar în cadrul Primăriei Constanţa: "În acest moment este un număr de 138 de autovehicule abandonate sau fără stăpân, ridicate de pe domeniul public al muncicipiului Constanţa care au fost suspuse evalurii."

Pentru a recupera sumele reprezentând contravaloarea cheltuielilor de ridicare, transport şi depozitare, loturile de mașini vor fi scoase la licitaţie iar cel care le cumpără le poate folosi pentru componenetele auto sau ca fier vechi.

reporter: Marieta Iorga
operator: Mihai Ciobanu 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri