"Prinţesele mării" au ajuns în Portul Constanţa. Navele participante la Regată acostează rând pe rând

Data publicării:
mir NAVA

 

Sursa foto: http://tallshipsconstanta.ro

Pânzele se întind pe catargele impunătoare, prova sparge valurile, iar echipajele trag din greu să ajungă la destinație. Una câte una, navele au intrat în Portul Constanța.

Printre învingători a fost şi echipajul velierului nostru, Adornate.

Dragoş Teodorescu, căpitan Adornate: "Competiţia a fost una extrem de dură. Noi ne-am atins obiectivul, am ieşit pe locul 1 la clasa B în prima cursă Varna-Novorossiysk. În cea de-a doua cursă cred că suntem pe doi sau pe trei, dar la general vom fi cred că pe locul 1".

Yachtul Sea Adventure are o poveste inedită. Pavilionul arborat este bulgăresc, căpitanul eston și echipajul finlandez. În voiaj, marinarii au avut parte de peripeţii, dar au trecut peste obstacole cu zâmbetul pe buze.

Margus Zaharov, căpitan Sea Adventure: "Foarte aproape de linia de sosire, am început să pierdem din vânt. Ne apropiam de Constanţa: 5 noduri, 4 noduri, 3 noduri, 1 nod, niciun nod! Ne-am făcut treaba şi am încercat să glumim mai mult". 

Alexei Chegurov, căpitan Akela: "Noi am păstrat cursul optim şi de aceea am ajuns primii." 

Hrista Mindova, cadet Royal Helena: "A fost un voiaj foarte frumos, o regată foarte frumoasă, sunt entuziasmată că am reuşit să terminăm."

Oana Manoilă, reporter Digi 24 Constanţa: "Royal Helena se află la cea de-a doua participare la regată şi a ajuns prima din clasa ei în Portul Constanţa. Interesant este că velierul navighează cu un echipaj format din 20 de cadeţi, adică elevi care au ieşit pentru prima oară pe mare şi doar 8 marinari cu experienţă".

Velierele din România, Bulgaria, Turcia, Olanda, Marea Britanie sau Rusia vor putea fi admirate în perioada 24-27 mai în Portul Constanţa, iar vizitatorii pot să urce la bordul lor.

Totodată, echipajele vor defila în dana de Pasageri, iar organizatori pregătesc concerte, jocuri marinăreşti şi spectacole pirotehnice.

Reporteri: Oana Manoilă / Paul Greavu
Operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri