Promenada de la Cazino prinde contur. Lucrările de reamenajare a falezei şi a parcului vor fi terminate până la sfârşitul anului

Data publicării:
promenada cazino

 

Deşi vremea a început să se răcească şi la Constanţa, muncitorii lucrează de zor la refacerea promenadei din zona Cazinoului. Constructorul este optimist că întregul proiect va fi terminat până la sfârşitul anului aşa cum a fost stabilit de la început.

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa: "Constănţenii, dar şi turiştii care vor dori, la vară, să se relaxeze, se vor plimba în această zonă pe o promenadă complet renovată, şi vor putea admira marea din foişoarele care vor fi instalate pe faleză". 

Iliuţă Cioroiu, reprezentant constructor: "Până la vară sperăm să depăşim zona de Cazino, cu lucrările la gata, vor fi instalate, în zona terminată, şi foişoarele de odihnă şi băncuţele şi sistemul de iluminat".

Notă discordantă va face Caznoul care, din păcate, este într-o continuă stare de degradare, iar administraţia locală este încă în tratative cu investitori privaţi interesaţi să aloce 10 milioane de euro pentru reabilitarea cădirii simbol a oraşului.

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa: "Cea mai bună soluţie ar fi soluţia asta privată. Şi îmi tot bat capul. Am o întâlnire în Elveţia şi cu nişte finanţatori şi cu nişte operatori de cazinouri foarte importanţi".

În prezent, muncitorii lucrează la finalizarea aleilor pietonale din parc şi la refacerea zidului de lângă Acvariu, care vor fi placate cu granit.

Valoarea proiectului de reamenajare a promenadei este de 10 milioane lei, fonduri europene.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Alex Brînzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri