Promenada din Eforie Nord, în reparaţii. Proiectul prevede lărgirea falezei şi montarea de camere video

Data publicării:
faleza eforie1

Promenada lungă de un kilometru a fost lăsată de izbelişte mai bine de 15 ani. Nici administraţia locală, şi nici Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral nu au investit bani ca să o repare.

Între timp, primăria a obţinut fonduri europene ca să reamenajeze zona turistică. Autorităţile locale spun, însă, că după finalizarea lucrărilor, promenada va fi de nerecunoscut.

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa: "În primă fază, faleza va fi lărgită cu un metru, până la un metru şi 70, acolo unde vor fi amenajate zonele de belvedere. Ulterior, pavimentul va fi înlocuit cu dale din granit, vor fi montate băncuţe, se va schimba actualul sistem de iluminat şi va fi instalat un sistem de supraveghere video". 

Localnicii sunt destul de sceptici. Vor să vadă întâi lucrarea terminată şi apoi să-şi dea cu părerea. Unii dintre ei consideră, însă, că oraşul are şi alte priorităţi.

"Nu se face canalizări, scurgeri în oraş... Nu asta era necesar, doamnă!", spun localnicii.

În afară de promenadă, proiectul prevede şi repararea aleii, care face legătura staţiunii cu portul turistic din Eforie Nord. 

Şantierul va fi amenajat în câteva zile, iar lucrările ar trebui finalizate în maximum 12 luni. Primarul îşi doreşte ca proiectul să fie terminat mai devreme, dar spune că există un mic impediment.

Ovidiu Brăiloiu, primarul oraşului Eforie: "În perioada sezonului estival nu se va lucra pt că nu dorim să producem un disconfort cu lucrările pe care le facem noi, dar vom încerca să le conservăm la un nivel la care să nu producă disconfort , adică să fie titul funcţional". 

Proiectul, în valoare de aproximativ 10 milioane lei, din care 2 milioane reprezintă contribuţia primăriei, face parte din planul de cosmetizare a celor două staţiuni litorale Eforie Nord si Eforie Sud care au fost, odată, preferate de turiştii străini.

În luna februarie a acestui an, în Eforie Sud au fost demarate lucrările de amenajare a unui parc în centrul staţiunii, în valoare de 4 milioane de lei, lucrari care ar trebui să fie terminate la sfârşitul acestui an.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Cristi Caciauna 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri