Sari la conținut

Protest de 1 aprilie. 1000 de locuitori ai comunei Peştera au protestat în faţa CJC

La manifestarea organizată de primarul comunei Peştera a venit un sfert din comună cu flori şi pancarte pe care şi-au scris nemulţumirile. Au venit să le spună aleşilor judeţeni că s-au săturat de sărăcie, necazuri şi umilinţă.

Primarul, care a dat şi tonul acestei manifestaţii, acuză conducerea Consiliului Judeţean de indiferenţă faţă de nevoile celor din judeţ, dar şi de indiferenţă.

Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera: "Să vă mai spun un lucru, ceea ce e curios. Nu mi-a închiriat niciun operator de transport un autocar din Coinstanţa. Toate le-am adus în alte judeţe. Vă daţi seama în câtă teroare trăiesc oamenii ăştia? Refuzul cum a fost motivat? Că nu se poate, că se supără domnul preşedinte".  

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, spune, însă, că protestul nu este unul justificat, motiv pentru care nici nu a ieşit să stea de vorbă cu protestatarii.

Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC: "Comuna Peştera, din 2008, de când este domnul Vrabie Valentin primar, a primit aproximativ 4 milioane de lei, adică 40 de miliarde".

La finalul protestului, oamenii au lăsat florile şi pancartele pe scările instituţiei.

Imediat ce platoul din faţa Consiliului Judeţean s-a golit, a apărut o maşină a firmei de salubritate care a făcut curăţenie, iar angajatele consiliului judeţean au aruncat pancartele la gunoi.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Cristi Caciauna 

editor web: Anca Medrea