Protest la frontieră pe tema gazelor de şist

Data publicării:
protest

Protestatarii bulgari au veni cu maşinile personale până la graniţă, apoi au trecut frontiera în România, pe jos, strigându-şi nemulţumirile legate de exploatarea gazelor de şist.

Vă întrebaţi probabil de ce au protestat persoane din cele două ţări. Ei bine, cea mai mare îngrijorare a lor este legată de contaminarea bazinului acvifer Dobrogea, care asigură alimentarea cu apă a ambelor state. 

Pepa Raseva a venit de la Sofia pentru a se alătura acestui protest. Ea nu-şi doreşte altceva decât o viaţă normală, fără poluare pentru copii ei.

„Apa pe care o bem este la fel de ambele părţi ale frontierei, nu există nicio barieră naturală. Apa este o resursă foarte valoroasă, iar noi luptăm pentru ea“, spune femeia.

Românii care s-au alăturat protestului spun că o asemenea exploatare este extrem de periculoasă şi ar afecta iremediabil vieţile oamenilor şi nu numai.

„Companiile străine au pus ochii pe apa românească, probabil vor să ne otrăvească pentru că fracturarea hidraulică este cea mai dăunătoare, o metodă criminală de a extrage aceste gaze de şist“, susţine Paul Iureş, reprezentant al organizaţiei Vama Verde.

„Ne-am adunat aici pentru a protesta împotriva firmei Chevron, împotriva acestor exploatări ale gazelor de şist şi a guvernului, pentru că guvernul este cel care ne-a păcălit. Înainte de alegeri spuneau ceva, iar acum au întors pisica“, susţine unul dintre protestatari.

Protestul va continua şi în această seară, la Mangalia, unde sunt aşteptate mult mai multe persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri