Sari la conținut

Proteste cu încălzitoare. Portuarii şi-au asigurat condiţii la protest: ceai, cort şi arzătoare cu gaz

  

Pentru că termometrele indicau doar 3 grade celsius de dimineaţă, protestatarii au adus 7 încălzitoare, termosuri cu ceai şi un cort pentru a se adăposti de ploaie.

"Nu vedeţi? Nici timpul nu ţine cu noi. Ne udă dar nu avem ce să facem în primul rând. Trebuie să ne păstrăm locurile de muncă. Conducere care o avem cred că ne duce la sapă de lemn."

Oamenii, înarmaţi cu vuvuzele, butoaie şi bannere cu mesaje sugestive spun că nu renunţa până nu obţin demisia conducerii APC.

George Vişan, director comercial: "Demisia nu pot să mi-o dau decât dacă cere consiliul de administraţie."

Reprezentanţii sindicatului şi ai patronatului au avut o întrevedere cu secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor.

Ştefan Muntoiu, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Patronale "Operatorul Portuar": "A rămas să clarifice Ministerul Transporturilor în ce măsură poate să intervină şi cum anume. Cert este că săptămâna viitoare avem promisiunea că se vor muta aicea şi că vor extinde această anchetă despre care discutau şi în camera deputaţilor."

Mircea Burlacu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare: "În momentul în care vezi că comunitatea portuară nu te mai vrea, practic un oraş întreg nu te mai vrea, ştie toată lumea ai cui sunt şi cine i-a pus aici şi fapul că sunt incompetenţi, a-şi da demisia ar fi o mirare pentru noi, nu că nu am fi de acord cu lucrul acesta."

Sindicaliştii anunţă că protestele împotriva Master Planului vor continua şi zielele următoare.

reporter: Annabelle Borş/ operator: Florin Boboc