Protestele continuă. Portuarii nu vor să discute cu reprezentanţii Administraţiei Portului Constanţa

Data publicării:
protest port

 

O noua zi de proteste în Portul Constanta. Asta chiar dacă sindicaliştii şi patronatul au fost invitaţi la negocieri cu conducerea Portului. Protestatarii au refuzat însă discuţiile şi s-au adunat din nou la gara maritima cu buldozere, vuvuzele, butoaie, fluiere şi megafoane. Ei spun că nu sunt dispuşi să facă nici o concesie şi îşi doresc demisia actualei conduceri.

"Locurile noastre de muncă sunt mai importante decât porcăria asta care vor să o facă ei. În momentul de faţă, dacă pleacă această conducere cu o altă conducere vom relua discuţiile. Altfel nu!", a spus un muncitor.

Viorel Panait, şeful Organizaţiei Patronale "Operatorul Portuar": "Un dialog cu administraţia în acest moment în această formă este un dialog cu un interlocutor care nu este de încredere."

Mircea Burlacu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare: "Am primit o invitaţie la o întâlnire cu actuala conducere. O refuzăm cum am refuzat-o şi cum de altfel vom refuza orice întâlnire cu dumnealor.Ne întâlnim doar cu condiţia de a ne spune când pleacă."

Dacă la negocierile cu cu conducerea administraţiei portuare nu vor să participe, reprezentanţii sindicatelor spun că vor merge direct la Ministerul Transporturilor unde îşi vor expune punctul de vedere.

Mircea Burlacu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare: "Ne menţinem cererea către minister, schimbarea directorului executiv şi administrativ a portului pentru incompetenţă şi pentru interese contra intereselor naţionale.

George Vişan, directorul comercial al Administraţiei Portului Constanţa: "Lansasem o invitaţie la dialog pe temele puse în discuţie de cei care protestează. Din păcate a fost declinată invitaţia noastră pe motiv că agenda de întâlnire nu era clară şi înţeleg că la ora 16 aveau stabilită o întâlire la minister."

Reconversia Portului Vechi se preconizează să se realizeze pe termen lung, până în anul 2030.

reporteri: Annabelle Borş, Adrian Herţa
operatori: Cristian Caciauna, Florin Boboc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri