Protestul mamelor. Zeci de femei au cerut renovarea secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean 

Data publicării:
protest mamici-1

Oana are doar 19 ani, iar pe 12 ianuarie, copilul ei în vârstă de cinci luni a murit la Secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă Constanţa după ce îl internase pentru o banală răceală. Nici acum nu ştie ce s-a întâmplat.

Oana Borzea: "Am fost în două saloane. În primul era...nu ştiu...canalizarea stricată...un miros de nu puteai să respiriri."

Nicoleta Molinceanu, mama Oanei: "Cum să acceptăm, dintr-o răceală, la Spitalul Judeţean, să ne moară copilul? Cum? Nu pot! Nu pot să accept aşa ceva!"

Zeci de părinţi au venit să aprindă o lumânare în amintirea bebeluşului şi au cerut renovarea de urgenţă a Secţiei de Pediatrie.

Dan Căpăţână, manager SCJU Constanţa: "Secţiile nerenovate nu sunt mizerabile! PUNCT! Şobolani nu avem în spital. Deci, nu avem! Poate, accidental, să apară...dar nu avem. nu ne-am confruntat cu astfel de probleme!"

Mai mult, el dă vina pe părinţi pentru situaţia deplorabilă a secţiei.

Dan Căpăţână, manager SCJU Constanţa: "Se fură în spitalele din România! Se fură începând de la capacele de WC, până la sifoanele de pardoseală. Sunt sifoane de pardoseală din fontă care au 4-5 kg. Se fură! De către mame, domnule director..? Nu, de către taţi, probabil!"

Managerul spune că a primit promisiuni de la ministerul Sănătăţii că va primi bani pentru renovare.

Dan Căpăţână, manager SCJU Constanţa: "Este o discutie pe care am purtat-o personal cu ministrul sanatatii care ne-a asigurat ca ne va da bani pentru reabilitarea sectie."

Dacă Ministerul Sănătăţii va aloca suficienţi bani, conducerea Spitalului Judeţean Constanţa ar vrea să construiască o clădire nouă, exclusiv pentru Pediatrie.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri