Sari la conținut

Radu Mazăre a fost chemat la DNA

La ora 12, Radu Mazăre a plecat de la reşedinţa sa din Mamaia. A trecut întâi pe la Primărie. În faţa instituţiei îl aşteptau câteva persoane asistate social. Oamenii au fost acolo şi cu o zi în urmă, când procurorii DNA au cerut documente legate de afacerile derulate de municipalitate cu mai multe firme, printre care un ziar şi un post de televiziune local.

Radu Mazăre a intrat în Primărie şi a stat de vorbă cu angajaţii. După 40 de minute a coborât din instituţie cu destinaţia DNA, unde fusese citat de procurorii constănţeni. 

Radu Mazăre, primarul Constanţei: "De ce v-au chemat acolo? Nu ştiu, o să vedem. De ce mă cheamă tot timpul de 10 ani, 11? Vă e frică că o să fiţi reţinut? A, te-ai uitat că mi-am pus asta groasă? Nu cred!"

La ora 13, Radu Mazăre a ajuns în faţa sediului DNA Constanţa. 20 de minute a durat discuţia cu procurorul de caz, care l-a chemat pe edil să dea explicaţii într-un dosar care priveşte mai multe nereguli apărute în actele Primăriei Constanţa în anul 2004.

Radu Mazăre, primarul Constanţei: "S-a extins urmărirea penală, fiind acuzat de abuz în serviciu pentru că patru funcţionari publici care au fost trimişi în judecată în dosarul mare, din 2008, nu i-am suspendat din funcţie, aşa cum spune procurorul că zice la lege."

Procurorii DNA au făcut percheziţii şi ieri, la sediul primăriei, dar şi la SOTI Cable Neptun, firmă deţinută de un asociat al primarului, Sorin Strutinsky, arestat pentru 30 de zile după ce a fost acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.

reporteri: Paul Greavu / Iulia Stanciu
opeartori: C. Vârban / L. Erimia