Radu Mazăre, în tratative cu operatorii portuari. Edilul vrea ca directorii să ştie ce implică preluarea acţiunilor 

Data publicării:
companie port

 

După ce a mers la Poliţie, aşa cum este obligat să facă în fiecare marţi, primarul s-a întâlnit cu marii operatori pentru a le prezenta intențiile sale în ceea ce privește portul.

La ora 11 şi 35 de minute, primarul a fost prezent la Inspectoraul Judeţean de Poliţie Constanţa unde a făcut dovada, ca în fiecare săptămână, că nu a părăsit ţara.

Nu a mai stat de vorbă cu poliţiştii cum o făcea de obicei şi a fost foarte grăbit: patronatul uneia dintre cele mai mari societăţi din Port l-a invitat să discute pe marginea preluării de Primărie, a 13 procente din acţiunile Companiei Maritime. Primarul spune că a stat de vorbă şi cu angajaţii.

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa: "E posibil ca oamenii dezinformaţi să nu ştie despre ce este vorba, iar eu le explic. Mă bat până la capăt pentru constănţeni, să ştii."

Edilul a intrat în sediul companiei puţin dupa ora 12. Discuţiile s-au desfăşurat cu uşile închise şi au durat aproape o oră.

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa: "Am discutat despre posibilitatea ca lucrurile să iasă bine, să iasă bine pentru municipalitate, să iasă bine pentru operatori, să iasă bine pentu Port, despre ceea ce însemană chiriile şi faptul că au fost speriaţi de anumite creşeteri al chiriilor, despre posibilitatea de a se introduce o atxă pe marfă, pe toată marfa care se tranzitează în Port".

Ambele tabere au ajuns la concluzia că este loc şi pentru discuţii rezonabile.

Liviu Ghebaur, directorul general al unei companii: "Este mult mai important ca noi să găsim mijloace de discuţii şi mijloace de colaborare mult mai directe şi mult mai practice decât ceea ce se întâmplă în momentul de faţă pe plan local".

Liviu Ghebaur nu a vrut să comenteze mişcările sindicale din Gara Maritimă.

reporter: Oana Manoilă
operator: Liviu Erimia

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri